النهاردة هكتب عن طريقة تحضير الكيك السريع و كالعادة كل حاجة بكتب عنها هنا بكون مجرباها قبل ما اقولها
الكيك ده مش بياخد وقت خالص فى عمله و بيطلع مضبوط جداً
المقادير :
- بيضتين
- كيس فانيليا
- كيس بيكينج بودر
- كوب سكر
- كوب ونصف دقيق
- نصف كوب زيت
- ثلاث اربع كوب عصير برتقال أو لبن
الطريقة :
- يتم تسخين الفرن على حرارة 200 درجة مئوية ويترك
- نضع البيض والفانيليا والسكر والزيت و عصير البرتقال أو اللبن فى الخلاط ونضرب جيداً حتى تختلط المكونات تماماً
- بعد الإختلاط نضيف لهم الدقيق و البيكينج بودر و نستمر فى الضرب مرة أخرى
- ندهن صينية متوسطة الحجم بالزيت ونضع الخليط فيها
- نضع الصينية فى الفرن ونراقبها حتى ينضج العجين مع مراعاه عدم فتح باب الفرن فى البداية لمدة 20 دقيقة حتى لا يهبط العجين
- عند تمام النضوج نخرجها من الفرن وتٌترك لتبرد و تقدم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق